www.henksmeding.nl

Henk Smeding

Holistische therapie en coaching

Holistische therapie is gericht op het helen van iets bij jou dat in het verleden uit balans is geraakt. Het gaat dan vooral over het inzichtelijk maken én doorbreken van jouw patronen, overtuigingen en/of overlevingsmechanismen, die je in je huidige leven niet meer dienen. Bijvoorbeeld: “als ik altijd maar mijn stinkende best doe, dan zien ze me wel staan”.

Met holistische therapie gaan we naar de kern van de problematiek die jij ervaart, bijvoorbeeld: angst om de controle te verliezen, verlatingsangst of angst voor de dood. Vervolgens komen we bij de onderliggende thema’s die spelen in jouw leven, bijvoorbeeld: een gebrek aan zelfvertrouwen of zelfacceptatie. Verder geeft holistische therapie jou inzicht in welke les(sen) je nog te leren hebt, bijvoorbeeld: vaker voor jezelf kiezen, de lat minder hoog leggen of jezelf accepteren zoals je bent.

“Ik kijk naar jou als geheel”

Bij holistische therapie kijk ik naar jou als geheel, dus niet alleen fysiek maar ook mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Ik maak gebruik van diverse technieken, waaronder EFT, opstellingen, energiewerk, grondingsoefeningen en visualisaties. Weet dat je in dit traject met jezelf geconfronteerd wordt en dat je écht met jezelf aan de slag gaat, zodat jij de weg kunt inslaan naar de beste versie van jezelf.

Ben je in loondienst en wil je een traject volgen via je werkgever? Bekijk dan mijn pagina over bedrijfscoaching

Coaching is gericht op jouw ontwikkeling naar je toekomstig ideaalplaatje. Wat zijn je doelen, hoe ga je die bereiken en wat is daar voor nodig? Coaching bestaat uit een aantal gesprekken waarin we allebei een actieve bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling, waardoor er een blijvende verandering ontstaat.

Ook laat ik je voelen of de doelen die je met je hoofd hebt bedacht overeenkomen met je hogere doel; jouw zielsmissie. Weet dat wanneer je je hart volgt daadwerkelijk alles mogelijk is. Ik ben er om je hierbij te helpen, zodat je het leven kunt gaan leven dat jij wenst.

Hoe ziet dit traject eruit?

Ieder traject is maatwerk. Ik gebruik geen standaard format zoals veel (burn-out) coaches doen. Jij bent uniek en ik wil je eerst beter leren kennen en begrijpen waar je behoefte ligt. Op hoofdlijn ziet een traject er als volgt uit:

Z

2 online sessies per maand, dit zijn 1:1 sessies

Z

Na iedere sessie krijg je oefeningen aangereikt waar je zelf mee aan de slag gaat

Z

Een traject duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden

Z

Wandelcoaching behoort tot de mogelijkheden mits het qua afstand voor ons beide te overzien is

Open chat
Kan ik je helpen?
Hoi,

Fijn dat je contact zoekt, waarmee kan ik je helpen?